Aarhus Universitets logo
Seniorforsker Lone Kølle Martinsen har bidraget med en artikel om Grundtvig og 1800-tallets kønsforståelse i den nye velanmeldte bog Kønnets Idéhistorie.
Den 2. november 2020 har vi offentliggjort version 1.16 af Grundtvigs Værker med 35 nye tekster, heriblandt flere af Grundtvigs helt store værker.
På grund af spredningen af COVID-19 må årets uhygge foregå i små afgrænsede kredse. Det er ærgerligt. Men heldigvis har vi på Center for Grundtvigforskning samlet lidt gruopvækkende læsegodt fra gemmerne.
Center for Grundtvigforskning har modtaget en pris for artiklen ”Emotional Imprints. Letter-Spacing in N.F.S. Grundtvig’s Writings”, der baserer sig på centerets videnskabelige og digitale udgave af Grundtvigs udgivne værker.
I en ny artikel præsenterer centerleder Katrine Frøkjær Baunvig forskningsprojektet ”Sammen – hver for sig: Virtuelle ritualer i en krisetid”
Hvilken kulturel betydning har den virtuelle fællessang haft under coronakrisen, en tid hvor vi i høj grad har levet isoleret fra hinanden og de almene fællesskaber i samfundet? Det spørgsmål skal et nyt studie fra Center for Grundtvigforskning besvare.
“I serien af oversættelser af Grundtvigs værker til engelsk er Center for Grundtvigforskning med The Common Good. N.F.S. Grundtvig as Politician and Contemporary Historian nået til det fjerde bind. Redaktør og oversætter Edward Broadbridge og redaktør Ove Korsgaard fremhæver dette bind som det måske mest forbløffende i rækken: De fleste kender Grundtvig som højskoletænker og salmedigter forpligtet på den nordiske mytologi og det kristne forestillingsunivers. Få vil være bekendt med, at han også…
Side 6 af 10
Tidligere begivenheder