Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

09.12.2020 | Bogomtaler

Grundtvig og 1800-tallets kønsforståelse

Seniorforsker Lone Kølle Martinsen har bidraget med en artikel om Grundtvig og 1800-tallets kønsforståelse i den nye velanmeldte bog Kønnets Idéhistorie.

04.11.2020 | Udgivelse

Nye tekster på Grundtvigs Værker

Den 2. november 2020 har vi offentliggjort version 1.16 af Grundtvigs Værker med 35 nye tekster, heriblandt flere af Grundtvigs helt store værker.

28.10.2020 | Forskning

Halloween er aflyst, men uhygge er der nok af - også hos Center for Grundtvigforskning

På grund af spredningen af COVID-19 må årets uhygge foregå i små afgrænsede kredse. Det er ærgerligt. Men heldigvis har vi på Center for Grundtvigforskning samlet lidt gruopvækkende læsegodt fra gemmerne.

28.10.2020 | Priser

Best Paper Award

Center for Grundtvigforskning har modtaget en pris for artiklen ”Emotional Imprints. Letter-Spacing in N.F.S. Grundtvig’s Writings”, der baserer sig på centerets videnskabelige og digitale udgave af Grundtvigs udgivne værker.

14.08.2020 | Forskning

Den virtuelle sang under corona-tiden

I en ny artikel præsenterer centerleder Katrine Frøkjær Baunvig forskningsprojektet ”Sammen – hver for sig: Virtuelle ritualer i en krisetid”

22.06.2020 | Bevillinger

Center for Grundtvigforskning modtager bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond

Hvilken kulturel betydning har den virtuelle fællessang haft under coronakrisen, en tid hvor vi i høj grad har levet isoleret fra hinanden og de almene fællesskaber i samfundet? Det spørgsmål skal et nyt studie fra Center for Grundtvigforskning besvare.

26.02.2020 | Udgivelse

The Common Good

“I serien af oversættelser af Grundtvigs værker til engelsk er Center for Grundtvigforskning med The Common Good. N.F.S. Grundtvig as Politician and Contemporary Historian nået til det fjerde bind. Redaktør og oversætter Edward Broadbridge og redaktør Ove Korsgaard fremhæver dette bind som det måske mest forbløffende i rækken: De…

26.02.2020 | Udgivelse

Nye tekster på Grundtvigs Værker

Nye tekster på Grundtvigs Værker   Den 3. december 2019 blev version 1.15 af Grundtvigs Værker offentliggjort. Dermed er i alt 407 af Grundtvigs udgivne tekster nu tilgængelige på vores hjemmeside; det vil sige, at vi snart er halvvejs gennem det omfattende forfatterskab.…

26.02.2020 | Forskning

DeIC finansierer nyt forskningsprojekt om Grundtvig i danske medier

DeIC (Danish e-Infrastructure Coopoeration) finansierer nyt forskningsprojekt om Grundtvig i danske medier. Formålet er at kortlægge N.F.S. Grundtvigs kulturhistorie ud fra det omfang og indhold af den medieomtale, Grundtvig har tiltrukket sig i sin levetid og i sit efterliv. Det vil sige i perioden 1783 og frem til i dag. Katrine Frøkjær…

08.05.2019 | Bogomtaler

Jim Lyngvild og Grundtvig Centeret, Aarhus Universitet, kaster sig sammen over bogprojekt

Jim Lyngvild og Grundtvig Centeret, Aarhus Universitet, kaster sig sammen over bogprojekt Efter små 200 år udkommer N.F.S. Grundtvigs Nordens Mythologi igen. Ordene er de samme, men som noget helt nyt er den illustreret af Jim Lyngvild. Nordens Mythologi handler om guder som fx Odin, Heimdal og…

Viser resultater 11 til 20 ud af 46

Forrige 1 2 3 4 5 Næste

Kommende begivenheder