15.09.2021 | Bogomtaler

The Core of Learning

Den 5. bog i serien 'N.F.S. Grundtvig: Works in English' er udkommet på Aarhus Universitetsforlag under titlen: The Core of Learning. The Philosophical Writings of N.F.S. Grundtvig.

09.08.2021 | Bogomtaler

Ny bog fra Center for Grundtvigforskning

En ny engelsksproglig udgivelse om Grundtvig og hans europæiske samtidige er udkommet på Aarhus Universitetsforlag, Mythology and Nation Building: N.F.S. Grundtvig and his European Contemporaries.

24.06.2021 | Udgivelse

Nyhedsbrev - juni 2021

Så er der nyt fra Center for Grundtvigforskning. Her kan man læse nyt fra vores forskningsprojekter og se nærmere på nogle af de nye tekster på Grundtvigs Værker.

19.04.2021 | Debat

Grundtvig og kvindebegrebet

Lyt med, når seniorforsker Lone Kølle Martinsen i en ny podcast fortæller om sin forskning i kvindebegrebet hos Grundtvig og hans samtidige.

26.03.2021 | Forskning

The Grundtvig eStudies Pamphlets

Center for Grundtvigforskning lancerer hermed den første af The Grundtvig eStudies Pamphlets: The Dana Repository.

10.02.2021 | Debat

Den eneste ene

Katrine Frøkjær Baunvig taler med Svend Brinkmann om amourøse fællesskaber i radioprogrammet Brinkmanns briks.

25.01.2021 | Udgivelse

Særnummer af Journal of Historical Sociology om protestantisme og skandinavisk tillidskultur

Videnskabelig assistent ved Center for Grundtvigforskning, Sasja Emilie Mathiasen Stopa, har sammen med professor ved Statskundskab, Gert Tinggaard Svendsen, redigeret et særnummer af Journal of Historical Sociology om sammenhængen mellem protestantisme og skandinavisk tillidskultur.

15.01.2021 | Videnudveksling

Radio 4 Morgenmenneske: (Mis)tillid

Sasja Emilie Mathiasen Stopa bidrager til programmet ”Morgenmenneske” på Radio 4, der i denne udgave undersøger den danske tillidskultur.

08.01.2021 | Administrative forhold

Center for Grundtvigforskning får ny bestyrelsesformand

Carl Holst tiltræder som ny formand for bestyrelsen hos Center for Grundtvigforskning.

09.12.2020 | Bevillinger

Internationaliserings-stipendium til postdoc Sasja Emilie Mathiasen Stopa

Sasja Emilie Mathiasen Stopa, der er ansat som videnskabelig assistent ved Center for Grundtvigforskning, har fra Carlsberg Fondet modtaget et to-årigt internationaliserings-stipendium til projektet ”Fiducia: The Theological Roots of Danish Trust Culture Undergirding the Welfare State”. Projektet skal gennemføres i tilknytning til School of Social…

Viser resultater 1 til 10 ud af 46

1 2 3 4 5 Næste

Kommende begivenheder

fre 24 sep
09:00-15:30 | Gram Højskole
I Skole med Grundtvig
Centerleder Katrine Frøkjær Baunvig underviser på kurset ’I Skole med Grundtvig’, som afholdes af Grundtvigsk Forum på Gram Højskole.
ons 29 sep
20:00-22:00 | Bredstrup-Pjedsted forsamlingshus
Fællessang på godt og ondt
Foredrag om fællessangens historie ved leder af Center for Grundtvigforskning og fællessangsforsker Katrine Frøkjær Baunvig.
tor 07 okt
19:30-21:00 | Sognegården, Hjørring
Grundtvigs tro på kvinder
Torsdag d. 7. oktober holder seniorforsker Lone Kølle Martinsen foredrag i Grundtvigsk Forum i Hjørring om emnet ’Grundtvigs tro på kvinder’.
tir 26 okt
17:00-18:00 | Ølstykke Bibliotek
Romantik
Aarhus Universitets populære tænkepause som foredrag. Få en romantisk tænkepause og et indblik i romantikkens historie i dette foredrag ved Katrine Frøkjær Baunvig.
tor 09 dec
08:00-09:00 | Vartov, København
Københavns Forsamlingshus: Hvorfor er bøsser vores yndlingsminoritet?
Oplæg til debat ved Katrine Frøkjær Baunvig, forfatter, forsker og leder af Center for Grundtvigforskning, AU