28.05.2021 | Administrative forhold

Center for Grundtvigforskning søger ny medarbejder til Grundtvigs Værker

19.04.2021 | Debat

Grundtvig og kvindebegrebet

Lyt med, når seniorforsker Lone Kølle Martinsen i en ny podcast fortæller om sin forskning i kvindebegrebet hos Grundtvig og hans samtidige.

26.03.2021 | Forskning

The Grundtvig eStudies Pamphlets

Center for Grundtvigforskning lancerer hermed den første af The Grundtvig eStudies Pamphlets: The Dana Repository.

10.02.2021 | Debat

Den eneste ene

Katrine Frøkjær Baunvig taler med Svend Brinkmann om amourøse fællesskaber i radioprogrammet Brinkmanns briks.

25.01.2021 | Udgivelse

Særnummer af Journal of Historical Sociology om protestantisme og skandinavisk tillidskultur

Videnskabelig assistent ved Center for Grundtvigforskning, Sasja Emilie Mathiasen Stopa, har sammen med professor ved Statskundskab, Gert Tinggaard Svendsen, redigeret et særnummer af Journal of Historical Sociology om sammenhængen mellem protestantisme og skandinavisk tillidskultur.

15.01.2021 | Videnudveksling

Radio 4 Morgenmenneske: (Mis)tillid

Sasja Emilie Mathiasen Stopa bidrager til programmet ”Morgenmenneske” på Radio 4, der i denne udgave undersøger den danske tillidskultur.

08.01.2021 | Administrative forhold

Center for Grundtvigforskning får ny bestyrelsesformand

Carl Holst tiltræder som ny formand for bestyrelsen hos Center for Grundtvigforskning.

09.12.2020 | Bevillinger

Internationaliserings-stipendium til postdoc Sasja Emilie Mathiasen Stopa

Sasja Emilie Mathiasen Stopa, der er ansat som videnskabelig assistent ved Center for Grundtvigforskning, har fra Carlsberg Fondet modtaget et to-årigt internationaliserings-stipendium til projektet ”Fiducia: The Theological Roots of Danish Trust Culture Undergirding the Welfare State”. Projektet skal gennemføres i tilknytning til School of Social…

09.12.2020 | Bogomtaler

Grundtvig og 1800-tallets kønsforståelse

Seniorforsker Lone Kølle Martinsen har bidraget med en artikel om Grundtvig og 1800-tallets kønsforståelse i den nye velanmeldte bog Kønnets Idéhistorie.

04.11.2020 | Udgivelse

Nye tekster på Grundtvigs Værker

Den 2. november 2020 har vi offentliggjort version 1.16 af Grundtvigs Værker med 35 nye tekster, heriblandt flere af Grundtvigs helt store værker.

Viser resultater 1 til 10 ud af 44

1 2 3 4 5 Næste

Kommende begivenheder

man 28 jun
14:00-16:00 | online
Virtual Book Launch
To celebrate the publication of the new book Mythology and Nation Building: N.F.S. Grundtvig and His European Contemporaries, The Grundtvig Study Center at Aarhus University is hosting an online book launch event.
ons 28 jul
09:00-16:00 | Moesgaard Museum, Aarhus, Denmark
Medievalism and the North
Den 28.-29. juli 2021 deltager tre af centerets medarbejdere i konferencen Medievalism and the North. Grundtvigforskningen er samlet i en session med titlen ’The Legacy of Grundtvig’.