25.01.2021 | Udgivelse

Særnummer af Journal of Historical Sociology om protestantisme og skandinavisk tillidskultur

Videnskabelig assistent ved Center for Grundtvigforskning, Sasja Emilie Mathiasen Stopa, har sammen med professor ved Statskundskab, Gert Tinggaard Svendsen, redigeret et særnummer af Journal of Historical Sociology om sammenhængen mellem protestantisme og skandinavisk tillidskultur.

15.01.2021 | Videnudveksling

Radio 4 Morgenmenneske: (Mis)tillid

Sasja Emilie Mathiasen Stopa bidrager til programmet ”Morgenmenneske” på Radio 4, der i denne udgave undersøger den danske tillidskultur.

08.01.2021 | Administrative forhold

Center for Grundtvigforskning får ny bestyrelsesformand

Carl Holst tiltræder som ny formand for bestyrelsen hos Center for Grundtvigforskning.

09.12.2020 | Bevillinger

Internationaliserings-stipendium til postdoc Sasja Emilie Mathiasen Stopa

Sasja Emilie Mathiasen Stopa, der er ansat som videnskabelig assistent ved Center for Grundtvigforskning, har fra Carlsberg Fondet modtaget et to-årigt internationaliserings-stipendium til projektet ”Fiducia: The Theological Roots of Danish Trust Culture Undergirding the Welfare State”. Projektet skal gennemføres i tilknytning til School of Social…

09.12.2020 | Bogomtaler

Grundtvig og 1800-tallets kønsforståelse

Seniorforsker Lone Kølle Martinsen har bidraget med en artikel om Grundtvig og 1800-tallets kønsforståelse i den nye velanmeldte bog Kønnets Idéhistorie.

04.11.2020 | Udgivelse

Nye tekster på Grundtvigs Værker

Den 2. november 2020 har vi offentliggjort version 1.16 af Grundtvigs Værker med 35 nye tekster, heriblandt flere af Grundtvigs helt store værker.

28.10.2020 | Forskning

Halloween er aflyst, men uhygge er der nok af - også hos Center for Grundtvigforskning

På grund af spredningen af COVID-19 må årets uhygge foregå i små afgrænsede kredse. Det er ærgerligt. Men heldigvis har vi på Center for Grundtvigforskning samlet lidt gruopvækkende læsegodt fra gemmerne.

28.10.2020 | Priser

Best Paper Award

Center for Grundtvigforskning har modtaget en pris for artiklen ”Emotional Imprints. Letter-Spacing in N.F.S. Grundtvig’s Writings”, der baserer sig på centerets videnskabelige og digitale udgave af Grundtvigs udgivne værker.

14.08.2020 | Forskning

Den virtuelle sang under corona-tiden

I en ny artikel præsenterer centerleder Katrine Frøkjær Baunvig forskningsprojektet ”Sammen – hver for sig: Virtuelle ritualer i en krisetid”

22.06.2020 | Bevillinger

Center for Grundtvigforskning modtager bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond

Hvilken kulturel betydning har den virtuelle fællessang haft under coronakrisen, en tid hvor vi i høj grad har levet isoleret fra hinanden og de almene fællesskaber i samfundet? Det spørgsmål skal et nyt studie fra Center for Grundtvigforskning besvare.

Viser resultater 1 til 10 ud af 40

1 2 3 4 Næste

Kommende begivenheder

man 08 feb
09:00-16:00 | Aarhus Universitet, TBA
Seminar om Folkekirkens liturgi
I anledning af den nuværende debat om Folkekirkens liturgi er Grundtvig Centeret og Afdeling for Teologi vært ved et kirkehistorisk seminar om liturgi (bemærk, at seminaret foregår virtuelt).